Een Zwart Peuterbed is Tijdloos

Home » Een Zwart Peuterbed is Tijdloos

Waarom voor een peuterbed zwart kiezen?

Een peuterbed zwart is uniek en tijdloos. De zwarte kleur past namelijk bij iedere inrichting van de peuterkamer. Zodra jouw dreumes 2 jaar is, wordt het tijd om over te gaan van een ledikant naar een peuterbed. Er is zoveel keuze uit al die leuke en prachtig peuterbedden. Kies je voor een laag peuter bed of een peuterbed zwart met lade zodat je gelijk opbergruimte onder het bed creëert. Denk goed na over de keuze van de kleur van het peuterbed. Waarom kiezen voor een peuterbed zwart?

Tijd voor een groter bed: een peuterbed zwart

Het is tijd voor jou kind om van een ledikant naar een groter bed te verhuizen. Alweer een mijlpaal om te vieren. Je zoon of dochter is het ledikant bedje ontgroeid, of er is een broertje of zusje op komst. Het is een spannend moment en tijd voor een groter bed.

Zodra een jouw kleine zijn of haar ledikant is ontgroeid, kan je kiezen tussen een peuterbed, juniorbed of een eenpersoonsbed. Om de overgang van ledikant naar een eenpersoonsbed te vergemakkelijken, kiezen de meeste ouders voor een peuterbed. Deze kinderbedden zijn niet zo groot als een tiener- of eenpersoonsbed en hebben valhekken om te voorkomen dat kinderen uit bed rollen. Het bedhekje aan de zijkant geeft de kleine bovendien het gevoel van geborgenheid, omdat het lijkt op de spijlen van het ledikant.

Waarom kiezen voor een peuterbed zwart? Omdat de zwarte kleur stijlvol en tijdloos is. Bovendien kan je alle andere kleuren erbij combineren. Van fel groen tot Ferrari rood, maar ook natuurtint kleuren passen zeer mooi bij een elegante peuterkamer. Je kan met den zwart peuterbed alle kanten op. Daarom is dit een ideale kleur om te kiezen voor een kinderbed. Ook heb kinderbeddengoed kan je in alle kleuren kiezen, het past altijd.

Afmeting peuterbed zwart

Een peuterbed zwart heeft een afmeting 140×70 cm. Dit formaat is nog wat kleiner dan een eenpersoonsbed van 160×80 cm waardoor het inrichting van de peuterkamer ook nog iets makkelijker is. Ook in een kleine peuterkamer staat een peuterbed zwart stijlvol. Je houdt nog genoeg ruimte over voor de andere kindermeubels.

Een zwart peuterbed is een mooie eerste stap van een ledikant naar een meer volwassen bed. Een peuter bed is geschikt voor de leeftijd van 2 tot 6 à 7 jaar. Daarna stap je over op een kinderbed of eenpersoonsbed. Bij een peuter bed kan je kiezen voor een standaard bed van 140×70, een peuterbed zwart met lade waarbij je extra opbergruimte creëert onder het bed. Of een laag bedhuisje wat op een echt huis lijkt, maar dan in de slaapkamer.

Peuterbed huisje zwart, wat is dat?

Een peuterbed huisje zwart is een ideaal bed in de vorm van een knus huisje. Het peuterbed huisje staat niet alleen leuk, maar geeft ook een veilig gevoel. Doordat het bed laag bij de grond staat kunnen ze bovendien zelf gemakkelijk in en uit bed stappen. En mochten ze uit het bedje rollen, dan rollen ze op de grond. Bij een hoger peuterbed voorkomt het valkhek dat ze uit bed kunnen rollen.

Een peuterbed huisje zwart past bovendien bij iedere inrichting van de kinderkamer, vanwege de neutrale kleur. Zwart is stijlvol, strak en heeft ook een bepaald mysterie. Het valt op, maar ook weer niet. Je kan het met alle andere kleuren combineren, waardoor je de kinderkamer inrichting eenvoudig kan inrichten en ook weer kan veranderen.

Met een bedhuisje zwart maak je echt een feestje van het feit dat jouw dreumes een eerste grote stap maakt: namelijk van ledikant naar peuterbed. Jouw zoontje of dochtertje is trots op haar bedhuisje zwart en zal ongetwijfeld heerlijk erin slapen. Wellicht zijn de eerste nachten wat moeilijk, want ze missen hun oude vertrouwde ledikant. Ook daar kan je wat aan doen.

3 tips voor overstap van ledikant naar peuterbed zwart

Peuterbedden geeft je 3 tips om de overstap van ledikant naar peuterbed zwart te vergemakkelijken. Vergeet niet dat voor ieder kindje de overstap van ledikant naar peuterbed anders is. Sommige peuters slapen direct als een roos in hun nieuwe tijdloze bedje. Andere kinderen hebben wat meer tijd nodig om zich aan te passen aan hun stijlvolle nieuwe peuterbed zwart.

1. Voorbereiding overstap ledikant naar peuterped

Voor jouw kindje is de overstap ledikant naar peuterbed spannend. Bereid je peuter voor op deze overgang. Dit kan je op de volgende manieren doen:

  • Betrek je peuter bij het uitkiezen van een peuterbed. Laat beelden zien van het nieuwe bedje en vertel hoe leuk een ‘groter’ bed wel niet is.
  • Laat je peuter alvast wennen aan het nieuwe bed. Plaats, indien mogelijk, het peuterbed al in de slaapkamer naast het ledikant. Je kleine went dan alvast aan de aanblik van een groter bed en dan kan hij/zij zelf kiezen waarin erin te gaan slapen.
  • Het is belangrijk dat jouw peuter niet plots in een ander moet slapen. Bespreek daarom met je kindje dat hij/zij binnenkort overgaat naar een bed voor grote kindjes. Pak dit positief aan, je zult zien dat je kindje trots is dat hij/zij al zo groot is om deze stap te maken.
  • Als het eenmaal zo ver is, houd dan het bed ritueel aan. Op deze manier weet jouw peuter dat er verder niets verandert is en nog altijd kan rekenen op het voorleesverhaal van papa of mama. En misschien nog wel leuker, want je kan nu op het peuterbed samen lezen.

2. Vier deze mijlpaal

Maak van de overstap een klein feestje. Het is immers een mijlpaal in het leven van jouw kleintje. Een mooi moment om de kamer anders in te richten. Betrek jouw peuter bij de inrichting. Naast het peuterbed zwart richt je de kamer mooi in. Kies een thema. Bij een peuterbed zwart kan echt alles.

Van een safari thema tot een stoere zwart wit jongenskamer met Ferrari rood. Voor een meisje kan je natuurlijk kiezen voor een prinsessenthema of dieren. Een zwart peuterbed staat echt bij alles. Onthul de kamer zodra deze klaar is, of laat je kleine meehelpen bij het inrichten van de peuterkamer. Eén ding is zeker jouw kleine zal heerlijk dromen in zijn nieuwe bedje en nieuw ingerichte peuterkamer.

3. Creëer een veilig en geborgen gevoel

Zelfs als je peuter toe is aan een groter bed, is en blijft het altijd wel een beetje spannend. Maak van het nieuwe peuterbed zwart een veilige en geborgen plek. Bijvoorbeeld door het bedje aan te kleden met een leuke peuterdekbedovertrek en heerlijke kussens. Leg op het nachtkastje jullie voorleesboekjes klaar en vergeet de favoriete knuffels.

Hierdoor lijkt het op de oude ledikant, alleen dan een slagje groter. Maar ook met een valhek met spijlen. Dit geeft een geborgen gevoel. Kies je voor een bedhuisje zwart welke laag bij de grond staat. Laat dan zien dat uit bed rollen geen kwaad kan, omdat het gelijk is met de vloer. Met vallen en opstaan leert jouw kleine om niet meer uit zijn zwarte bedhuisje te rollen.