Peuterbed met lade

Home » Peuterbed met lade

Waarom een peuterbed met lade kopen?

Een peuterbed met lade kopen bied vele voordelen. Ten eerste heeft jouw kleine dreumes meer bewegingsruimte dan in zijn of haar ledikantje. Zodra jouw kindje de leeftijd van 2,5 bereikt is het tijd om op zoek te gaan naar een prachtig peuterbed. Een peuterbed met lades, enkele of dubbele, zal je dan ook zeker tegenkomen als je gaat shoppen. Waarom een peuterbed met lade kopen? We zetten de voordelen op een rij en wat je allemaal met deze extra opbergruimte van een juniorbed met lade kan doen.

Voordelen van peuterbed met lade

We leggen je de voordelen van peuterbed met lade uit en waarom kiezen voor een peuterbed in plaats van eenpersoonsbed kinderbed. Doorgaans heeft een peuterbed met lade een hekje. Een peuterbed met hoge zijkant zorgt ervoor dat jouw kindje niet uit bed kan rollen tijdens de slaap. Bij een normaal kinderbed is de kans aanwezig dat je kleine schat uit bed valt. Het uit bed vallen is één van de meest voorkomende ongelukken die in de kinderkamer voorkomen. Middels een peuterbed met hoge zijkant voorkom je dit.

Daarnaast is een peuter bed met lade, ook wel juniorbed genoemd, een stukje kleiner dan een kinderbed. Daardoor is de overgang van ledikant naar peuterbed ook kleiner. Stel je voor zo’n kleine dreumes is zo’n enorm groot bed. Je kindje zal bij een peuter bed veel meer geborgenheid vinden.

Je kan ook kiezen voor een juniorbed met lade, omdat het beter in de kinderkamer peuter past. Een peuterbed afmeting is 70×140 of 70×150 cm. Dit formaat neemt minder ruimte in dan gelijk een eenpersoons kinderbed.

Diverse uitvoeringen peuterbedden

Er zijn ontzettende veel leuke peuterbedden in de online winkel verkrijgbaar. Van goedkope peuterbedden tot stoere peuterbedden jongens. Bijvoorbeeld een peuterbed met lade, waarbij je gelijk veel opbergruimte hebt. Of een mooi effen peuterbed zwart, welke in iedere kinderkamer past.

Of wat dacht je van een robuuste houten peuterbed welke een warme sfeer creëert in de kamer brengt. Heb je een zoontje? Dan is een jongens peuterbed auto natuurlijk fantastisch. In slaap vallen en dromen om de nieuwe Max Verstappen te worden. Voor een meisje is een prinsessenbed erg populair. Ze waant zich snel in haar eigen dromenland, zodra ze in haar roze peuterbed kruipt.

Optimaal gebruik peuterbed met lades

Met een peuterbed met lades maak je optimaal gebruik van de ruimte. Is de kinderkamer niet zo groot? Dan is een peuterbed met lades bij uitstek ideaal, doordat je de ruimte onder het bed ook gebruikt. In de lades kan je bijvoorbeeld speelgoed, kleding of kinderbeddengoed opbergen.

Een peuterbed met opbergruimte combineert een paar belangrijke voordelen. Ten eerste is het ontzettend handig om de ruimte onder het bed te benutten. Normaal gesproken is dit vooral een plek waar stof zich ophoopt. Het is belangrijk om de ruimte regelmatig schoon te houden, zonder dat je er aan de andere kant veel aan hebt.

De lades die onder het juniorbed zitten nemen geen extra ruimte in beslag. Daarnaast zorg je ervoor dat er geen stof terecht kan komen. In plaats daarvan houden de buitenzijdes van de lades het netjes. Al is het natuurlijk belangrijk om ze af en toe van binnen ook schoon te maken.

Een bijkomend voordeel van peuterbed met opbergruimte is dat je de spullen die je erin opbergt altijd meteen bij de hand hebt. Zodra jullie ’s morgens opstaan kan je gelijk de spullen uit de lades pakken. En wil je ’s avonds voordat je kleine gaat slapen nog even iets opbergen? Zoals het rondslingerend speelgoed? Ook dat is zo geregeld, zodat je optimaal gebruik maakt van een peuterbed met lades.

Als laatste is een peuterbed met opbergruimte ook een stijlvol element in de kinderkamer peuter. Zoals een steigerhout peuterbed met lade die warmte in de kamer uitstraalt. Of een peuterbed huisje met lade wat een echte blikvanger is. Geschikt voor zowel een jongens- als meisjeskamer.

Peuterbed met opbergruimte, wat kan je opbergen?

Ben je benieuwd wat je allemaal in de lades onder het peuterbed met opbergruimte kan verstoppen? We hebben een paar handige opbergtips voor je.

Schoon peuter beddengoed

Wat is de beste plek om peuter beddengoed op te bergen? Gewoon onder het bed natuurlijk. Je hebt daardoor altijd snel een dekbedovertrek of laken bij de hand, zodra je het juniorbed opmaakt. Ook bij een nachtelijk ongelukje, kan je snel bij een schoon peuter dekbedovertrek uit de lade toveren. Het is daarnaast de meest logische plek om kinderbeddengoed op te ruimen.

Kinderkleding

Wat een peuter iedere ochtend nodig heeft, is schone kleding en ondergoed. Handig als dit gelijk in de buurt ligt als je jouw zoon of dochter aankleedt. Wat is makkelijk dan gewoon de lade onder het peuterbed open te schuiven? Overzichtelijk in kleine stapeltjes ligt de schone kleding en ondergoed op jouw kleine dreumes te wachten.

Speelgoed

Met een kind in huis heb je altijd rondslingerend speelgoed. Logisch, want spelen hoort bij de kindertijd. Aan het einde van de speeldag ligt de kamer vol met lego stukjes, houten blokken, speelauto’s, poppen en ander speelgoed. Mocht jouw kleine in de nacht uit zijn peuterbed met lade kruipen, dan ligt een ongelukje op de loer met al dat speelgoed op de grond. Ruim daarom voor het slapengaan alle speeltjes eenvoudig op in de lades van het bed. Opgeruimd en veilig.

Peuter dekbed 4 seizoenen

Met een peuter dekbed 4 seizoenen heeft jouw dreumes het nooit te koud of te warm. In de zomer heb je alleen het dunne gedeelte nodig van het peuter dekbed. Waar laat je dan de andere helft van het 4 seizoenen dekbed peuter? Een geschiktere plek dan de lade onder het bed is er eigenlijk niet.

Dubbele of enkele lades kiezen

Bij een peuterbed met lade heb je keuze uit twee soorten. Namelijk een lade die over de hele lengte van het bed loopt of dubbele lades. Bij een peuterbed met enkele lade heb je een enorme opbergruimte in één keer tot je beschikking, waarin je ook lange voorwerpen kan verstoppen.

Bij de dubbele lades kan je onderscheid maken in wat voor spullen je erin opbergt. Gebruik bijvoorbeeld de rechterlade voor textiel. Zoals kleding en het peuter beddengoed. En de linkerlade voor het speelgoed van jouw kleine.

Eén ding is zeker een peuterbed met lade is de beste manier om ervoor te zorgen dat je nooit meer opbergruimte tekort komt. Het spreekwoord ‘opgeruimd staat netjes’, gaat zeker op bij het kopen van een bed met lades.