Peuterbed meisje kopen

Tips voor peuterbed meisje kopen

Geniet van het moment dat je erop uit gaat om een peuterbed meisje te kopen. De grootste angst voor ouders is dat de baby uit de wieg of ledikant klimt. De peuterfase is aangebroken met de daarbij horende nieuwsgierigheden en avonturen. Als jouw kleine meisje rond de 2,5 jaar is het namelijk tijd om de peuterkamer aan te pakken en te upgraden naar een peuterbed meisje. Volg deze tips bij het kopen van een meisjes bed.

Wanneer naar peuterbed meisje overstappen?

De grote vraag is wanneer van ledikant naar peuterbed meisje overstappen? Als de volgende situaties zich voordoen is het hoog tijd om een peuterbed meisje te kopen.

  • Wanneer je kleintje actief op de zijkant van het ledikant klimt en erin slaagt om over de top te komen. Wees voorzichtig, want hier is een reële kans op blessures.
  • Wanneer zij eenvoudige instructies kan en wil opvolgen, maar niet kan omdat ze ‘vastzitten’ in het bed. Er is niet genoeg ruimte om dit te doen.
  • Wanneer het ledikant simpelweg te klein wordt.
  • Als je niet steeds wilt opstaan om je peuter ‘s nachts te ‘redden’ van enge monsters.
  • Wanneer je klaar bent om gewekt te worden door jouw kleine meisje dat naar jullie bed komt, in plaats van door de gang te schreeuwen.

Misschien heb je Ja geantwoord op een of meer van de ‘wanneer’-verklaringen hierboven. Dan is jouw kleine meisje er klaar voor om over te gaan van een ledikant naar peuterbed. Een mijlpaal in haar leven, maar ook voor jullie als ouders. Bij het slapen in een peuterbed meisje komen er ook een aantal nieuwe zaken op je af. Zoals hoe je jouw lieverd in haar kinderbedje houdt, de veiligheid in de kinderkamer en wat heb je nog meer nodig voor het peuterbed? We gaan hier verder op in.

Hoe houd je haar in meisjesbed?

Spannend, een nieuwe meisjesbed, maar hoe houd je haar in het bedje? Een peuterbed meisje staat vaak laag bij de grond, waardoor ze er makkelijk uit kunnen stappen en op avontuur kunnen gaan. Om er voor te zorgen dat ze lekker blijft slapen in haar nieuwe meisjesbed en zich ook veilig voelt leg je veel knuffels neer. Als ook haar dierbare dekentje en favoriete knuffeldoekje.

Spreek ook af dat het niet de bedoeling is dat ze uit haar peuterbed meisje gaat. Sluipt ze toch rond in haar kamertje of in huis, leg haar dan weer terug in haar mooie roze meisjesbed. Wees hier consistent in.

Hoe maak je kinderkamer peuter veilig?

Zodra de mijlpaal bereikt is dat jouw kleine meisje overgaat van een ledikant naar peuterbed, moet je er ook aan denken om de kinderkamer peuter veilig te maken. Hierbij enkele tips om de kinderkamer peuter proof te maken.

Laag peuterbed meisje kopen

Een peuterbed komt ook met meer vrijheid. Vast en zeker zal jouw peuter een keer uit bed willen klimmen en op avontuur gaan. Je doet er daarom verstandig aan om een laag peuterbed meisje te kopen. Naast het minimaliseren van het valgevaar kan ze ook makkelijk in en uit haar peuter bed stappen.

Peuterbed met hekje

Een peuterbed meisje heeft vaak een ingebouwd valhekje. Een peuterbed met hekje zorgt ervoor dat jouw lieverd er ’s nachts niet uit kan vallen of rollen. Houd bij meisjesbed kopen rekening met de hoogte van het peuterbed matras. Onthoud dat hoe hoger het matras peuter is, hoe lager de vaste leuning van het peuterbed meisje uitkomt. Het uit bed vallen is één van de meest voorkomende ongelukken die in de kinderkamer gebeuren, zorg daarom voor een goed peuterbed met hekje.

Zachte ondergrond

Zorg dat de ondergrond naast het bedje zacht is. Leg voor de zekerheid een dikke deken of extra matrasje op de grond. Mocht jouw kleine meisje uit bed willen klimmen en vallen, dan is de landing in elk geval zacht.

Overstap naar peuterdekbed

De overstap van ledikant naar peuterbed betekent ook de overgang van slaapzak naar peuterdekbed. Als jouw meisje namelijk in haar peuter bed wil gaan staan en een stap zet, heeft zij niet meer de veilige spijlen om haar op te vangen. Daarom hoort een peuter dekbed bij een kinderbedje.

Maak huis peuterproof

Het kan zeker voorkomen dat je peuter in de nacht op avontuur uit gaat. Daarom is kinderveiligheid in huis heel belangrijk. Hebben de stopcontacten een kinderbeveiliging? Is het speelgoed opgeruimd, zodat jouw kindje zich niet kan bezeren of erover kan struikelen? Zijn de traphekjes geïnstalleerd? Zijn bepaalde kamers afgesloten, zoals de badkamer met medicijnkastje? Loop daarom de gehele woning na op kinderveiligheid, voordat jouw kindje de eerste nacht doorbrengt in haar peuterbed meisje.

Matras peuterbed kopen

Als je dacht dat je klaar was als je een geschikt meisjesbed hebt gevonden, dan zit je fout. Bij het bed heb je natuurlijk ook een matras peuterbed nodig. Het matras peuterbed moet precies passend zijn, er mag geen ruimte zitten tussen het matras en het bedje. Een peuterbed meisje heeft een afmeting van 70×140 of 70×150 cm. Dit betekent dat het peutermatras ook deze afmeting heeft. Een medium peutermatras is veerkrachtig en geeft een goede ondersteuning.

Peuterdekbed voor prinsessenbed

Je bent bijna klaar met shoppen. Je hebt het prinsessenbed uitgekozen voor jouw kleine meisje, een geschikt matras 70×140 cm en een matrasbeschermer. Ontbreekt alleen nog het peuter beddengoed. Kies bij haar nieuwe prinsessenbed een peuterdekbed met bijpassend kinderdekbedovertrek. De maat voor een peuter dekbed is doorgaans 120×150 cm. Met een peuterdekbedovertrek 120×150 cm zit je dus altijd goed en maak je de kinderkamer compleet.

Wel of geen peuterkussen?

Peuterbed meisje met of zonder peuterkussen? Vanaf een leeftijd van 2 jaar is het veilig om een kussentje te gebruiken. Maar vaak is het nog niet echt nodig. Meestal geeft jouw dochtertje zelf aan wanneer ze toe is aan een peuterkussen. Zodra ze op haar handjes of op een knuffel begint te slapen, dan weet je dat het tijd is voor een peuter kussen.

Zodra je alles in huis hebt, zal jouw lieve kleine meisje heerlijk naar dromenland vertrekken in haar nieuwe en veilige peuterbed meisje.