Peuterbed jongen kopen

Home » Peuterbed jongen kopen

Peuterbed jongen, alles wat je moet weten

Een peuterbed jongen kan je kopen wanneer jouw kindje rond de leeftijd van 2,5 jaar is. Zodra je jullie pasgeboren baby mee naar huis neemt, slaapt hij eerst in een kleine wieg. Na een paar maanden slaapt je baby in een ledikantje. En zodra de kleine man de peuterleeftijd bereikt, zal hij tekenen gaan vertonen dat het weer tijd is voor een upgrade. Dat betekent dat je op zoek moet naar een leuk jongens bed, wel te verstaan het is tijd om te gaan shoppen. Alles wat je moet weten over een peuterbed jongen kopen.

Wanneer peuterbed kopen?

Wanneer peuterbed kopen hangt een beetje af van hoe jouw kindje zich ontwikkelt. Groeit hij snel, dan zal hij ook eerder overgaan van ledikant naar peuterbed. Gemiddeld genomen is het tijd om een peuterbed te kopen wanneer jouw kleine man zo rond de 2,5 jaar is. Verstandig is natuurlijk om voor die tijd al te gaan kijken wat voor een soort peuterbed jongen je wilt aanschaffen.

Wanneer van ledikant naar peuterbed is dus afhankelijk van hoe snel jouw baby groeit. Houd rekening dat de tijd vliegt, ook met een kleintje om je heen. Voor je het weet mag hij alweer twee kaarsjes op de verjaardagstaart uitblazen. Zodra deze periode is aangebroken, wordt het tijd na te denken om een peuterbed jongen uit te gaan kiezen.

Rond de 2 tot 2,5 jaar heeft een kindje meer slaapruimte nodig. Dit is dan ook de periode dat jij je kunnen oriënteren op de peuterbedden markt. Een jongens peuterbed geeft jouw stoere man namelijk meer slaapruimte, terwijl de leuningen ervoor zorgen dat hij er niet uit kan rollen. Verhoog de opwinding van het bereiken van deze mijlpaal door een bed mee naar huis te nemen die zowel leuk als veilig én comfortabel is.

Waar op letten bij peuterbed jongens

Er zijn een paar richtlijnen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een peuterbed jongens. De eerste is dat een peuterbedje laag bij de grond moet staan, zo niet op de grond. Ten tweede moet het peuterbed matras perfect passen, zonder ruimte rond de randen. Een standaard peuterbed gebruikt eenzelfde maat matras. Een peuterbed 140×70 cm heeft dus ook een 140×70 matras nodig. Op deze manier is er heel weinig bewegingsruimte tussen de leuning en het matras, zodat ledematen niet bekneld kunnen raken.

Tot slot heeft een goed peuterbed jongens afgeronde hoeken en randen die zijn afgewerkt met een loodvrije afwerking. Budget is ook een grote overweging, jouw kind zal tenslotte waarschijnlijk maar een aantal jaren in zijn jongens peuterbed liggen. De prijsrange van jongens peuterbedden is groot. Je kan een solide bedje uitkiezen, een bed in een neutrale kleur, zoals een peuterbed zwart. Maar je kan ook gaan voor een stoer auto bed bijvoorbeeld. De keuze voor het soort bed is daarom afhankelijk van meerdere factoren.

Vergeet bij het kopen van een kinderbed niet de kosten voor een peuterbed matras op te tellen. En een peuterdekbed en hoeslaken peuterbed jongen. Schaf bij voorkeur twee setjes kinderbeddengoed aan, zodat je niet gelijk de wasmachine hoeft te laten draaien als het beddengoed verschoond moet worden.

Juiste matras 70×140 kiezen

Bij de aanschaf van een peuterbed voor een jongen is een comfortabele matras 70×140 cm natuurlijk een vereiste. Een goede nachtrust wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van het matras. Een goed matras peuterbed is stevig, niet te zacht en biedt voldoende gemak.

We geven je een aantal tips om je te helpen bij het vinden van het perfecte matras 70×140:

  • Het matras moet dezelfde maat hebben als het peuterbed jongen.
  • Koop een matras welke ademend is.
  • Kies een matras met het Oeke-Tex keurmerk.
  • Bepaal de matrasdikte die het beste bij je budget past.
  • Denk aan de gezondheid en kies een hypoallergeen matras.

Kinderveiligheid in de kamer

Zodra jouw stoere man in een peuterbed jongen gaat slapen, zorg dan ook voor de kinderveiligheid in huis. Je kan er van op aan dat jouw peuter gaat genieten van een nieuw gevoel van vrijheid. Of je dit nu leuk vindt of niet. Voordat je overstapt van ledikant naar peuterbed dien je de kinderkamer dan ook veilig te maken. Niet alleen zijn eigen kamertje, maar in het hele huis moet kinderveiligheid toegepast worden.

Start bij de kinderkamer waar je waarschijnlijk verschillende items tegenkomt waar je niet over hebt nagedacht of deze wel veilig zijn. Begin met het vastzetten van kasten en dressoirs middels een muur verankering. Als een kledingkast of stelling niet in de muur verankerd is en je kind klimt erin, dan kan de kast of stelling voorover vallen met alle gevolgen van dien.

Verwijder ook het speelgoed dat klimgevaar kan vormen, zoals hobbelpaarden of grote speeltorens. Controleer de raamdecoratie, hangen de touwtjes van de lamellen niet binnen handbereik? Knoop de koorden zo hoog mogelijk op dat jouw mannetje er niet bij kan, mocht hij in zijn kamer op avontuur uit gaan.

Zorg ook dat het stopcontact kinderbeveiliging heeft. Alle stopcontacten wel te verstaan. Of kies voor een stopcontact met ingebouwde kinderbeveiliging. Kijk bij kinderveiligheid ook verder dan de kinderkamer zelf. Plaats hekjes bij de trappen en andere gevaarlijke plekken. Heb je alles geregeld? Dan is jouw kleine man klaar om zijn eerste nacht door te brengen in zijn splinternieuwe peuterbed jongen.

Eerste nacht in jongens bed

Het huis is kinderveilig gemaakt, als ook de kinderkamer. Tijd om de eerste nacht in het jongens bed te slapen, maar hoe pak je dit aan? Als de tijd rijp is voor je kleintje, heb je een aantal opties om over te stappen naar het nieuwe slaaparrangement. Eén daarvan is ‘cold turkey’: verwijder het ledikant en vervang deze door het lage peuterbed jongen.

De andere optie is een geleidelijke aanpak. Als zowel het ledikant als het nieuwe jongens bed in de kamer passen, kan je jouw kindje langzaam laten wennen. Begin met de bedroutines (lezen en knuffelen) op het nieuwe peuterbed en laat hem eerst nog in het ledikant slapen. Leg je kindje voor de dutjes op de dag in het nieuwe bedje. Zodra hij in het nieuwe jongens peuterbed slaapt voor zowel dutjes als bedtijd, verwijder je het ledikant uit de kinderkamer.

Het voorrecht om in een bed voor grote jongens te slapen, brengt regels met zich mee. In de eerste plaats in bed blijven tijdens het slapen. Het is belangrijk om hier vanaf het begin consistent mee te zijn, anders heb je waarschijnlijk een rondzwervende peuter in huis.

We hopen je wat handvaten en richtlijnen te hebben gegeven over waar je aan moet denken bij peuterbed jongen kopen. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je altijd contact met ons opnemen.