Peuterbed huisje voor slaapplezier

Knus peuterbed huisje

Een peuterbed huisje is de laatste jaren razend populair. En zorgt daarbij bovendien voor veel speel- en slaapplezier. Een bedhuisje zie je meestal terug in een peuterkamer. Waarschijnlijk omdat de overstap van een ledikant naar peuterbed minder beangstigend is, als je kleintje in zo’n knus peuterbed huisje mag slapen. Bedhuisjes zie je in vele soorten en vormen. Van een peuterbed huisje hout, welke je ook in een leuke kleur kan verven tot een peuterbed huisje met lade voor extra opbergruimte. Welke soorten peuterbed huisjes zijn er verkrijgbaar?

Peuterbed huis uitzoeken

Bij een peuterbed huis uitzoeken zal je veel plezier beleven, want er is volop keuze. Er zijn verschillende soorten peuterbedden verkrijgbaar waarin jouw dochter of zoon heerlijk kan slapen. En welk kind wil dat nu niet een eigen huisje als bed? Naast dat je kindje hier een knus eigen plekje heeft, is het een peuterbed huis ook een echte eyecatcher in de kinderkamer peuter.

Bovendien maakt een peuterbed huisje de overstap van een ledikant naar een peuterbed een stukje minder spannend. Vanwege het gezellige en knusse gevoel dat dit peuterbed huisje uitstraalt. Helemaal met onderstaande peuterbedden waar jouw kleine eindeloos speel- en ook slaapplezier aan beleeft.

Laag bedhuisje

Een laag bedhuisje is geschikt voor jongens en meisjes. Het voordeel van een laag peuter bed is dat ze niet uit bed kunnen vallen en daarnaast zelf gemakkelijk in en uit kunnen stappen. Zoals iedereen weet, willen peuters alles zelf uitvinden. Het peuterbed huisje is een ideaal bed in de vorm van een knus huisje. Dit maakt hun bedje extra sfeervol en biedt bovendien een geborgen gevoel.

Er is een groot aanbod aan bedhuisjes. Er zijn bedden die bijvoorbeeld alleen een frame hebben. Maar ook bedden met een compleet huisje erop, zoals een peuterbed met dakje. En bedden die naast een huisje ook opbergruimte hebben. Je kunt je dus voorstellen dat ook de prijzen enorm uiteen lopen. Heb je een wat kleinere kinderkamer kies dan voor een bescheiden model qua afmetingen. Je wilt niet dat het peuterbed met huisje de hele kamer in beslag neemt.

Bedhuisje zelf aankleden

Een bedhuisje kan je zelf aankleden zoals je wilt, of eigenlijk hoe jouw peuter het wenst. Kies voor een stoere elementen voor een jongetjes peuterkamer en voor een zoete aankleding voor een meisjeskamer. Om de balken van het bedhuisje kan je bijvoorbeeld schattige roze gordijntjes hangen met kanten vitrage. Combineer pasteltinten voor een rustig maar huiselijk gevoel te creëren. Maak het af met een bijpassende kleur peuterdekbedovertrek en natuurlijk haar set poppen.

Voor een jongetje kies je een ander thema uit, bijvoorbeeld auto’s. Verf de balken van het peuterbed huisje hout in Ferrari rood en drapeer een sliert met knuffel racewagens om de balk heen. Of kies voor een jungle thema met slangen knuffels en andere jungle knuffeldieren. De mogelijkheden zijn eindeloos en zijn ontzettend leuk voor jouw peuter.

Prinsessen peuterbed huisje met lade

Meisjes zijn gek op het prinsessen thema, hun fantasie loopt hier vaak in over. Wat is dan leuker om een prinsessen kamer te maken met een peuterbed huisje met lade. Haar nieuwe avontuur van het slapen in een groter bed start gelijk met een prinsessen avontuur. Een roze peuterbed huisje met aan het voeteneinde een zitbankje waar twee opbergvakken verstopt zitten. In het peuterbed huisje met lade kan je al haar prinsessen speelgoed eenvoudig in opbergen.

Jouw kleine meisje zal zich zeker een prinses voelen met haar flitsende prinsessenbed. Pas de rest van de peuterkamer ook aan naar de zachte kleuren. En dit hoeft niet altijd roze te zijn, het kan ook lichtblauw of zacht groen zijn bijvoorbeeld. Maak een mooie sprookjesachtige muurschildering en hang een toverlamp of kroonluchter. Plak prinsessen muurstickers aan de wand en gebruik dubbele gordijnen voor een echte prinsessenlook. Maak de kamer af met verschillende vormen kussentjes en niet te vergeten een goudkleurige spiegel aan de wand.

Tipi bedhuis

Kamperen in je eigen kamer met een tipi bedhuis. Ook dit peuterbed huisje geeft je kind een fijn knus gevoel. Er zijn verschillende soorten tipi bedden, waarbij het peuterbed tipi altijd laag bij de grond staat. Er zijn ook tipi bedden die op pootjes staan, maar dan kom je als nel bij een eenpersoons kinderbed uit. Bij een tipi peuterbed hoef jij je geen zorgen te maken dat je kindje uit bed valt, omdat het tipi bedhuis laag bij de grond ligt. Net zoals eigenlijk bij alle peuterbedden huisjes.

Het idee van een vloer bed is om de autonomie en bewegingsvrijheid van je kind te bevorderen. Daarnaast kan je ervoor kiezen om het doek van het tipibed te gebruiken. Vind je dit niet fijn, dan kan je het ook gemakkelijk verwijderen en heb je nog steeds een leuke tipi peuterbed. Een tipi peuterbed geeft een gevoel van avontuur en kamperen, maar dan in de peuterkamer. Bovendien zijn deze peuterbedden ook nog eens een leuke speelplek voor overdag. Een tipibed is comfortabel, speels en gezellig.

Lekker slapen in nieuwe peuterbed huisje

Bij een nieuw peuterbed huisje hoort natuurlijk ook mooi peuter beddengoed. Denk hierbij aan een peuterdekbed met bijpassend peuterdekbedovertrek. Eventueel een matrasbeschermer welke afritsbaar is en op 60 graden kan worden gewassen.

Om de peuterbed helemaal af te stylen horen daar natuurlijk ook sierkussens en veel knuffels bij. Wanneer je de peuter slaapkamer een nieuw look wilt geven, kan je het thema van het peuterbed huisje zowel doorvoeren in het peuter dekbedovertrek als ook in de lampen en accessoires. Eén ding is zeker, met een nieuwe peuterbed huisje zal jouw kleine dreumes heerlijk wegdromen.