IKEA peuterbed

Waarom IKEA peuterbed kopen?

Zodra jouw kleine dreumes toe is aan een groter bed, kan je een IKEA peuterbed kopen. Een peuterbed IKEA is een veelvoorkomend begrip. En dat is niet zo gek als je bedenkt dat IKEA een van het meest bekende meubelconcern is met vestigingen over de hele wereld.

Het meubelconcern hanteert een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding, waardoor een hippe peuterkamer inrichten makkelijk en goedkoop is. Bovendien kan je in één winkel alles kopen om de peuterkamer in te richten. Zoals het juniorbed zelf, matras peuterbed, peuterbeddengoed en accessoires om de kinderkamer mee aan te kleden. Wat heb je allemaal nodig als je dreumes overgaat van ledikant naar peuterbed?

Peuterbed IKEA: perfecte tussenoplossing

Een peuterbed IKEA is een perfecte tussenoplossing wanneer je kindje zo’n 2 tot 2,5 jaar is en klaar is om in een groter bed te slapen. Zodra je kind onrustig wordt in zijn of haar ledikant, er probeert uit te klimmen of het gewoon te krap is geworden, dan is het tijd voor een junior bed. De meeste ouders kiezen voor een peuterbed IKEA, omdat deze bedjes goed en betaalbaar zijn. Bovendien zijn de vele ontwerpen waar je uit kan kiezen ook doorslaggevend bij het kopen van een juniorbed.

De overgang van een ledikant naar een groter bed is voor sommige peuters best spannend. De afmeting van peuterbedden zijn 140×70 of 150×70 cm. Dit is net wat kleiner dan een groot eenpersoons kinderbed. Daarom is een peuterbed IKEA een perfecte tussenoplossing. Ben je nog niet overtuigd? We zetten de voordelen van een IKEA peuterbed voor je op een rij:

  • Kleiner dan een gewoon eenpersoonsbed.
  • Biedt meer geborgenheid en knusheid dan een gewoon kinderbed.
  • Minder risico op vallen, door hogere zijkanten en peuterbed met hekje.
  • Goede voorbereiding op een gewoon eenpersoonsbed.
  • In vele modellen verkrijgbaar, van tipibed tot peuterbed huisje.
  • Goede kwaliteit en betaalbaar.

Leuke peuterbedden

Zodra jouw dreumes in een peuter bed gaat slapen, is het ook tijd om de babykamer om te vormen naar een peuterkamer. Hierbij passen natuurlijk de leukste peuterbedden. Hoe bepaal je de inrichting van een nieuwe peuter kamer? Bedenk eerst of je een thema wilt doorvoeren in de kamer? Bijvoorbeeld een kleurenthema of onderwerp, zoals jungle, Disney, auto’s, prinsessen of dieren.

Wil je ideeën op doen voor een IKEA peuterbed kopen, dan kan je de catalogus erbij pakken of een bezoek brengen aan het Zweedse meubelconcern. Een IKEA peuterbed is er in vele vormen, modellen en stijlen verkrijgbaar. Zoals een meegroeibed gemaakt van hout welke je kan uitschuiven. Peuterbed met lattenbodem en zijsteun of een vlinderachtig peuterbed meisje.

Kies voor neutrale kleuren, zoals een peuterbed IKEA wit of zwart, waar je alles bij kan combineren. Een peuterbed met lade IKEA is handig als je niet zoveel ruimte in de kamer hebt. Dankzij de lades onder het bed creëer je extra opbergruimte voor het peuterbeddengoed of speelgoed.

Kleed de peuterkamer vervolgens leuk aan met accessoires in hetzelfde thema. Denk hierbij aan een nachtlampje, drapeer doeken over het peuterbed huisje IKEA en hang een leuke print aan de muur. Bij peuterbedden mogen natuurlijk sierkussens en veel zachte knuffels niet ontbreken.

IKEA peutermatras

Je hebt een mooi IKEA peuterbed uitgekozen. Je bent nog niet klaar, want hierbij hoort natuurlijk ook een IKEA peutermatras. De afmeting peuterbed matras is exact gelijk aan de afmeting van het peuter bed. Er mag namelijk geen ruimte tussen de randen van het bedje en het matras zitten. Kies voor een peutermatras 70×140 cm of een peutermatras 70×150 cm, afhankelijk wat de afmeting van het peuterbed IKEA.

Nu je de afmeting weet, kijk je naar de dikte en hardheid van het matras. Het peutermatras moet namelijk veerkrachtig zijn en een goede ondersteuning bieden aan jouw kindje. Het matras peuterbed mag dus niet te zacht zijn, maar ook zeker niet te hard. Een medium-stevig IKEA peuterbed matras is daarom aan te raden.

Vermijd bij kinderen tot de leeftijd van 12 jaar comfortzones in het matras. Kinderen zijn nog niet lang en zwaar genoeg om de zones op de juiste manier te gebruiken. Dit werkt bovendien averechts, waardoor ze in een verkeerde slaaphouding terecht komen.

Een IKEA peutermatras mag ook niet te warm worden, moet goed ventileren en vocht reguleren. Een koudschuim matras voor peuter is daarvoor zeer geschikt. Aan te raden is ook om te kiezen voor een matrasbeschermer. Waarbij de hoes afritsbaar is en welke je op 60 graden kan wassen. Een ongelukje op deze jonge leeftijd kan namelijk zeker voorkomen. Kies wel voor een matrasbeschermer die ademend en ventilerend is.

Peuterdekbed plus IKEA beddengoed

Je bent bijna klaar om het IKEA peuterbed in de kinderkamer te plaatsen. Ontbreekt nog het IKEA beddengoed, zoals een peuterdekbed en IKEA dekbedovertrek. Welke dekbedmaat en vulling voor peuterdekbed IKEA kiezen? Met een peuterdekbed 120×150 cm zit je altijd goed. Dit is een standaard maat waar ook het peuter beddengoed op afgestemd is.

Er zijn verschillende soorten peuterdekbed vullingen. De één is gemaakt van natuurlijk materiaal en de andere is synthetisch. Voor een optimale hygiëne kies je voor een synthetische vulling van het peuterdekbed. Dit materiaal veroorzaakt namelijk minder snel een allergische reactie. En bovendien kan het peuterdekbed IKEA op hoge temperaturen gewassen worden.

Met de juiste peuterdekbedovertrek maak je de kinderkamer peuter helemaal compleet. Zorg dat je altijd twee setjes kinderbeddengoed in huis hebt. Mocht er een ongelukje gebeuren in bed, dan kan je gelijk het peuter beddengoed verschonen.

Waar op letten bij IKEA peuterbed kopen?

Tot slot geven we je nog een viertal tips mee voor IKEA peuterbed kopen. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat het peuter bed stevig is en het voldoet aan de behoeften van je kind. Daarnaast wil je ook dat het juniorbed qua uiterlijk aansluit bij de rest van de peuterkamer. Maar het allerbelangrijkste is altijd veiligheid.

  • Veiligheid: Je wilt niet dat je kindje midden in de nacht uit het IKEA peuterbed valt. Om dit te voorkomen is extra valbescherming essentieel. Een goed peuterbedje beschikt dan ook voer een hoge rand rondom het bed. Daarnaast is het verstandig om het bed niet te dicht op de muur te plaatsen. Zo voorkom je dat jouw peuter per ongeluk zijn vingertjes knelt tussen het bed en de wand.
  • Prijs-kwaliteitverhouding: De IKEA bedden zijn van degelijke kwaliteit en hebben een relatief zachte prijs. Let wel op dat de kosten kunnen oplopen als je het peuterbed met matras thuis laat afleveren en als je gebruikt maakt van de montage service.
  • Functionaliteit: Denk van te voren na waar het juniorbed aan moet voldoen. Is de kinderkamer klein? Dan biedt een peuterbed met lade uitkomst of als je kindje het aandurft een IKEA hoogslaper. Wil je ook dat je kindje kan spelen op het bed? Kies dan voor een peuterbed huisje IKEA. Dit bedje ligt laag bij de grond en is zeer veilig.
  • Extra benodigdheden: Bij een IKEA peuterbed moet je ook de extra benodigdheden kopen. Zoals een lattenbodem, IKEA matras peuterbed, hoeslaken peuterbed, dekbed + IKEA dekbedovertrek en peuter kussen. Voordeel is dat je dit allemaal in één keer bij de IKEA winkel kan kopen. Trek er wel wat tijd voor uit, want voordat je het weet zwerf je uren in de IKEA-winkel rond.